Aktuell informasjon om korona på Gautefall Skisenter

Aktuell informasjon om korona på Gautefall Skisenter – Sesong  2021/2022

La oss begynne med det positive først:  Vi har snø og vinter. Heiser og tråkkemaskiner går for fullt og vi ser virkelig fram til å kunne ønske alle gjester velkommen hit. Gjester som lenge har ventet på sin skiferie i Norge, og som heldigvis fortsatt kan gjennomføre denne på tross av tiltakene i nasjonen, og nordmenn som kanskje ikke får reist til utlandet i år. Anlegget vårt er åpent og har ikke restriksjoner utover det som vi nevner under.

Først og fremst må dere tenke over følgende, uansett tiltak eller ei: 

  • Er du syk – hold deg hjemme

Deretter er det utrolig viktig at alle kjøper heiskortene sine ONLINE før de ankommer.

Det ble fra og med 7. desember i år varslet nye nasjonale tiltak fra den norske regjeringen. Flere tiltak ble satt i verk fra torsdag 9. desember. 13. desember ble ytterlige smittevernsregler satt inn, og i disse er det noen områder som vil berøre våre gjester og skianlegg:

Restauranter og servering:

  • Nasjonal skjenkestopp fra og med 15. desember kl. 00:00 til 13. januar.
  • 1 meter avstand mellom gjester.
  • Alle gjester må registrere seg på spisestedet (SafeSpot som i fjor)

Munnbind:

  • Det er påbud om bruk av munnbind der du ikke kan holde 1 meters avstand. Hos serveringsstedene våre vil man finne dette ved alle innganger.
  • Det er ellers en nasjonal anbefaling, og ikke et påbud, om bruk av munnbind ellers der man ikke kan holde tilstrekkelig avstand til andre.

Utover det kan heisene kjøres som vanlig med normal kapasitet, men her vil vi utvise en viss varsomhet med å fylle opp stolheiser, da vi ønsker å bidra med og holde avstand dersom det blir nødvendig. 

Ellers vil vi oppfordre dere som gjester til å utvise hensyn og følge med. Står du eller dere i en kø dere opplever er for tett, ta et steg tilbake og gi oss beskjed.

Dere kan lese alle de nasjonale tiltakene her på Regjeringens nettsider. 

– Hva gjør dere dersom noen i anlegget blir smittet?

Da vil kommunens smitteteam, som i fjor, bli varslet og tar hånd om dette.

– Kan vi ta stolheis med noen vi ikke kjenner eller må det være i samme reisefølge?

Selv om det ikke er restriksjoner på antall i heis kommer vi ikke aktivt til å fylle opp med gjester, men det er naturlig at de som kommer i samme reisefølge kjører samme heis. Skulle det være noen som setter seg i en stolheis med ukjente vil de samme nasjonale retningslinjer gjelde her som innendørs: kan man ikke holde en meters avstand til andre, skal man bruke munnbind, 

– Vi kommer fra en kommune med restriksjoner, hvordan forholder vi oss til det om vi besøker dere?

Ifølge NHO skal gjester som kommer fra kommuner med regionale tiltak, ta med seg smittevernstiltak fra den kommunen de kommer fra, på reise til andre kommuner eller steder. Her er vi helt avhengig av at dere selv følger opp hva slags regler som til enhver tid gjelder i deres egen hjemkommune, og vi håper alle tar dette på alvor slik at vi sammen gjør det vi kan. Det kan i beste fall bety at skisesongen blir så lang og god som vi håper.

– Hvis dere må stenge ned anlegget, får vi igjen pengene våre for hytte vi har leid og heiskort?

Ja. Dersom vi får pålegg om å stenge ned anlegget av myndighetene, så får dere refundert opphold og ubrukte heiskort. Les mer om retningslinjer for heiskort

– Vi har kjøpt heiskort, men bor ikke i Norge. Vi er usikre på om vi får dra, kan vi få refundert disse kortene?

Vi gir full refusjon inntil 24 timer før ankomst (dvs heiskortet må avbestilles senest kl.10:00 dagen før heiskortet skal brukes), inntil kl. 10:00 på ankomst dagen dersom dere har legeerklæring. Dere kan lese retningslinjer og salgsbetingelser for heiskort.

– Er det nye regler for innreise til Norge fra andre land?

Den norske grensen er fremdeles åpen, med oppdaterte innreiseregler f.o.m 26 november: Reiser du inn til Norge, må alle over 16 år registrere sin innreise på reg.entrynorway.no tidligst 3 døgn før ankomst.

  • Alle fra EU, EØS, Schengen og Storbritannia kan reise inn til Norge, men må registrere seg ved innreise.
  • Alle må teste seg ved ankomst til Norge – selv de som er fullvaksinerte.
  • Reisende fra land utenfor Europa må også registrere og teste seg. Disse kan i tillegg være omfattet av karantenekrav. Det ligger en mer utfyllende artikkel om innreise her
  • De under 16 år trenger ikke å registrere seg.

Også barn må testes ved innreise. Det eneste unntaket er «Barn under 16 år skal ikke testes der det er uforholdsmessig krevende å få tatt testen av barnet».

For mer informasjon om innreise kan du lese denne nyttige karantenesjekken

For mer og alltid oppdatert informasjon om innreiseregler, karantene og smittesituasjonen forøvrig, sjekk regjeringen.no
Les også våre generelle salgsbetingelser og sett deg inn i hvilke regler som gjelder for ditt opphold. 

 

Vi gleder oss til en ny trygg skisesong med dere!

 #gautefallskisenter